Yoğunluk Nedeniyle Bayılan Kadın Hastane Koridorunda Fenalaştı

ŞANLIURFA Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yoğunluk Nedeniyle Bayılan Genç Kadına Çevreden Müdahale

ŞANLIURFA Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dahiliye polikliniğinde muayene sırası bekleyen genç bir kadın, yoğunluk nedeniyle fenalaşarak bayıldı. Hastane koridorunda yere yığılan kadına ilk müdahaleyi sıra bekleyen hasta ve yakınları yaptı. O anlara ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılması tepkilere neden oldu.

Olay, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, henüz kimliği öğrenilemeyen bir kadın, rahatsızlığı nedeniyle dahiliye polikliniğine muayene olmaya geldi. Ancak hastanede yaşanan yoğunluk nedeniyle sıra bekleyen kadın bir anda bayılarak yere yığıldı. Genç kadının bayılması, hastane koridorunda kısa süreli paniğe yol açtı. O sırada çevrede bulunan diğer hasta ve yakınları, sağlık görevlisi bulunmadığı için kadına müdahale etmeye çalıştı. Vatandaşlar, baygın haldeki kadını ayıltmak için başına su döktü ve ağzını açmaya çalıştı. Baygın halde yerde yatan kadının cep telefonuyla kaydedilen görüntüleri, sosyal medyada kısa sürede yayıldı ve birçok kullanıcı duruma tepki gösterdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Kanser hastalarına akıllı ilaç müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, 5 farklı ilaç geri ödeme listesine alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Türkiye MS Derneği, MS’in az bilinen yönlerine yapay zekâyla ışık tuttu

Her yıl 30 Mayıs, “Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü” olarak anılıyor. Bu sene Türkiye MS Derneği, Dünya MS Günü öncesinde, 27 Mayıs Salı günü basın toplantısı düzenledi. Merck Türkiye’nin desteğiyle gerçekleşen toplantıda, MS belirtileri “MSafeler” temalı yapay zekâ destekli eserlerle anlatıldı. Toplantıya Türkiye Multipl Skleroz Derneği Başkanı Doç. Dr. Melih Tütüncü ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serkan Demir konuşmacı olarak katıldılar.