Sürekli yorgun hissediyorsanız bu diyet tam size göre!

Ketojenik Diyet: Yazın Formda Kalmanın Sırrı!

Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik beslenme hakkında bilgi verdi. Bu beslenme modeli, karbonhidrat alımını azaltıp yağları birincil enerji kaynağı haline getirerek vücudu ketozis durumuna sokuyor. Bu sayede yağlar enerjiye dönüşerek doğal bir yağ yakım süreci başlıyor ve form tutmak isteyenlere avantaj sağlıyor.

‘Ani Kan Şekeri Düşüşü Gibi Sorunları Azaltıyor’

Yüksek yağ ve orta protein içeriğine sahip ketojenik diyet, tokluk süresini uzatıyor ve sık acıkma ile ani kan şekerindeki düşüş gibi problemleri azaltıyor. Bu, yaz aylarında daha dengeli bir enerji seviyesi sağlayarak hareketli günlerde fayda sağlıyor. Ayrıca işlenmiş şekerlerden uzak durmanın cilt sağlığını olumlu yönde etkileyebileceği belirtildi.

Karbonhidrat alışkanlıklarından vazgeçmek ketojenik diyetin başlangıcında zorlayıcı olabilir. Ancak karnabahar tabanlı pizzalar ve badem unundan yapılan tatlılar gibi sağlıklı alternatiflerle diyet daha keyifli hale getirilebilir. Her bireyin farklı olduğunu ve kişiye özel bir plan yapmanın önemli olduğunu belirten Bozoklu, herhangi bir diyet programına başlamadan önce beslenme uzmanına danışmanın güvenli ve etkili bir süreç için önemli olduğunu vurguladı.

‘Yaza Daha Enerjik Bir Başlangıç Yapın’

Son olarak Bozoklu, yaza enerjik ve sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ketojenik diyetin güçlü bir alternatif olduğunu belirtti, ancak her adımın bilinçli şekilde atılması gerektiğini ve kişiye özel bir planla ilerlemenin önemli olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!

Burun tıkanıklığı geçmiyorsa dikkat: Alerjik rinit mi, sinüzit mi? Uzmanı yanıtladı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Ankilozan Spondilit Farkındalığı İçin Yürüdüler!

Ankilozan spondilit en çok bel fıtığıyla karışıyor. Romatologlar ve hastalar ankilozan spondilit hastalığına dikkat çekmek için yürüdü

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

102 yaşındaki bilim insanı, uzun ömrünü genlere değil bu kurala borçlu

Genetik faktörlerin uzun yaşam üzerindeki etkisi sıkça tartışılırken, 102 yaşındaki bilim insanı kendi ömrünü genlerine değil, uyguladığı özel bir kurala borçlu olduğunu söylüyor. Yıllardır bilim dünyasında aktif olan ve sağlığını koruyarak üretkenliğini sürdüren bu uzman, yaşlanmaya dair geleneksel yaklaşımlara meydan okuyan bir yaşam tarzı benimsediğini belirtiyor.

Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri

Bebeğin anne rahmine düştüğü ilk andan itibaren sağlıkla dünyaya gelebilmesi ve anne- bebek sağlığının korunması için bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Uz. Dr. Aycan Yıldız, bebeklerde bağışıklığı artırmaya yönelik öneriler paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir