Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri

Bebeğinizin Bağışıklığını Güçlendiren 4 Öneri

1- Bebeğinize Anne Sütü Verin

Özellikle ilk 6 ay olmak üzere bebeğin ilk 24 ay boyunca anne sütü alması bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıkların daha hafif atlatılmasına yardımcı olur. Anne sütü, bebeğin gelişimine ve büyümesine destek olan birçok besin maddesini içerir. Aynı zamanda antikorlar olarak bilinen koruyucu maddeler ile bebeğin sağlığını korur.

2- Ek Gıdaya Geçiş Sürecini Doğru Yönetin

Bebeğin ilk 6 ay sonrasında ek gıdaya başlanırken şeker içeren besinlerden kaçınılmalı ve beslenme dengeli olmalıdır. Bebeğin ideal kilosuna ulaşması, kilolu olması anlamına gelmez. Yeşil sebzeler, balık, kuru baklagiller gibi besinler tüketilmeli ve beslenme düzenine dikkat edilmelidir.

3- Bebeğin Uyku Düzenine Özen Gösterin

Bebeği sırt üstü pozisyonda uyutarak uygun yatakta uyumasını sağlayın. Bebeklerin uyku düzeni, büyüme ve bağışıklık sistemi için önemlidir. Doğru saatlerde uyuması, sağlıklı bir gelişim için gereklidir.

4- Aşı Takvimine Uyun

Bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf olduğundan, aşı takvimine uyulması önemlidir. Özellikle rotavirüs ve menenjit gibi hastalıklara karşı aşılar düzenli olarak yapılmalıdır. Aşılar, bebeğin sağlığı için önemli bir koruyucudur.

Related Posts

Kanser hastalarına akıllı ilaç müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, 5 farklı ilaç geri ödeme listesine alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Türkiye MS Derneği, MS’in az bilinen yönlerine yapay zekâyla ışık tuttu

Her yıl 30 Mayıs, “Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü” olarak anılıyor. Bu sene Türkiye MS Derneği, Dünya MS Günü öncesinde, 27 Mayıs Salı günü basın toplantısı düzenledi. Merck Türkiye’nin desteğiyle gerçekleşen toplantıda, MS belirtileri “MSafeler” temalı yapay zekâ destekli eserlerle anlatıldı. Toplantıya Türkiye Multipl Skleroz Derneği Başkanı Doç. Dr. Melih Tütüncü ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serkan Demir konuşmacı olarak katıldılar.