Binance, 11 Altcoin İçin Delist Haberini Paylaştı: Fiyat Düştü!

Binance ve Binance’in ABD kolu olan Binance.US, kritik açıklamalar yaptı. Özellikle BinanceUS’in BOND delist’i altcoinin fiyatını derinden etkilerken, global borsa 10 altcoin çiftini listeden çıkaracağını duyurdu. İşte detaylar…

BinanceUS, BOND’u liste dışı ediyor

Yakın zamanda yapılan bir duyuruda, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance.US, Ethereum tabanlı merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü BarnBridge’in yerel tokeni BOND’u listeden çıkarma kararını açıkladı. Bu hamle, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) DeFi projesine yönelik devam eden soruşturmasının ardından geldi. Binance.US, kararın önemli ayrıntılarını özetleyen bir açıklamayla listeden çıkarma işlemini resmi olarak web sitesinde duyurdu. Yapılan duyuruya göre, BOND mevduat işlemleri 16 Ocak 2024 saat 08:00’de kapatılacak. Eş zamanlı olarak BOND’a ilişkin swap işlemleri de aynı gün durdurulacak.

Kripto para borsası, BOND için para çekme işlemlerinin 17 Ocak 2024’e kadar aktif kalacağını açıkladı. Bu süre zarfında kullanıcılar, ilgili işlem çifti kaldırılıncaya kadar BOND varlıklarını USDT’ye dönüştürme seçeneğine sahip olacaklar. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi BarnBridge, SEC’in iddialarına yanıt olarak 1,7 milyon doları biraz aşan bir para cezasını kabul etti. Bu gelişme BOND’un piyasa değeri üzerinde önemli bir etkiye neden oldu ve son 24 saat içinde 3,62 dolardan 3,28 dolara %10’luk bir düşüşle kanıtlandı. Piyasa verilerine göre BOND şu an itibariyle 3,38 dolardan işlem görüyor.

BOND’un listeden çıkarılması kararı, Binance.US’un yüksek mükemmellik standardını koruma ve piyasa ve mevzuat değişikliklerine yanıt verme taahhüdüyle uyumludur. Borsa, periyodik incelemeleri sırasında risk profillerindeki değişiklikler, sağlıklı bir kripto ekosistemine katkı, ticaret hacmi, düzenleyici durum, geliştirme faaliyeti, ağ istikrarı ve topluluk katılımı dahil olmak üzere çeşitli faktörleri göz önünde bulundurur.

Binance, 12 Ocak’ta birçok altcoin için delist gerçekleştirecek

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance, yüksek kaliteli bir alım satım piyasasını sürdürmek için devam eden çabaları kapsamında, listelenen spot alım satım çiftlerini rutin bir incelemeye tabi tuttu. Sonuç olarak Binance, zayıf likidite ve işlem hacmi gibi faktörler nedeniyle birkaç spot işlem çiftini liste dışı bırakmaya karar verdi. Binance, 12 Ocak 2024 TSİ 06:00’dan itibaren şu spot işlem çiftlerinde alım satımı durduracaktır: CITY/BTC, COS/BNB, COTI/BNB, FLOKI/TUSD, FUN/BNB, HIFI/ETH, LTC/UAH, MULTI/BTC, PSG/BTC.

Bu spot alım satım çiftlerinin listeden çıkarılmasının, tokenların Binance Spot’taki kullanılabilirliğini etkilemediğini unutmamak önemlidir. Kullanıcılar, etkilenen çiftlerin baz varlıklarını platformda mevcut diğer işlem çiftlerinde alıp satmaya devam edebilir. Ayrıca Binance, belirtilen spot ticaret çiftleri için Spot Ticaret Botları hizmetlerini aynı anda sonlandıracaktır. Potansiyel kayıpları azaltmak için kullanıcılara, hizmetlerin durdurulmasından önce Spot Ticaret Botlarını güncellemeleri veya iptal etmeleri şiddetle tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir