Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri

Bebeğinizin Bağışıklığını Güçlendiren 4 Öneri

1- Bebeğinize Anne Sütü Verin

Özellikle ilk 6 ay olmak üzere bebeğin ilk 24 ay boyunca anne sütü alması bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıkların daha hafif atlatılmasına yardımcı olur. Anne sütü, bebeğin gelişimine ve büyümesine destek olan birçok besin maddesini içerir. Aynı zamanda antikorlar olarak bilinen koruyucu maddeler ile bebeğin sağlığını korur.

2- Ek Gıdaya Geçiş Sürecini Doğru Yönetin

Bebeğin ilk 6 ay sonrasında ek gıdaya başlanırken şeker içeren besinlerden kaçınılmalı ve beslenme dengeli olmalıdır. Bebeğin ideal kilosuna ulaşması, kilolu olması anlamına gelmez. Yeşil sebzeler, balık, kuru baklagiller gibi besinler tüketilmeli ve beslenme düzenine dikkat edilmelidir.

3- Bebeğin Uyku Düzenine Özen Gösterin

Bebeği sırt üstü pozisyonda uyutarak uygun yatakta uyumasını sağlayın. Bebeklerin uyku düzeni, büyüme ve bağışıklık sistemi için önemlidir. Doğru saatlerde uyuması, sağlıklı bir gelişim için gereklidir.

4- Aşı Takvimine Uyun

Bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf olduğundan, aşı takvimine uyulması önemlidir. Özellikle rotavirüs ve menenjit gibi hastalıklara karşı aşılar düzenli olarak yapılmalıdır. Aşılar, bebeğin sağlığı için önemli bir koruyucudur.

Related Posts

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!

Burun tıkanıklığı geçmiyorsa dikkat: Alerjik rinit mi, sinüzit mi? Uzmanı yanıtladı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Ankilozan Spondilit Farkındalığı İçin Yürüdüler!

Ankilozan spondilit en çok bel fıtığıyla karışıyor. Romatologlar ve hastalar ankilozan spondilit hastalığına dikkat çekmek için yürüdü

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

102 yaşındaki bilim insanı, uzun ömrünü genlere değil bu kurala borçlu

Genetik faktörlerin uzun yaşam üzerindeki etkisi sıkça tartışılırken, 102 yaşındaki bilim insanı kendi ömrünü genlerine değil, uyguladığı özel bir kurala borçlu olduğunu söylüyor. Yıllardır bilim dünyasında aktif olan ve sağlığını koruyarak üretkenliğini sürdüren bu uzman, yaşlanmaya dair geleneksel yaklaşımlara meydan okuyan bir yaşam tarzı benimsediğini belirtiyor.

Sürekli yorgun hissediyorsanız bu diyet tam size göre!

Ketojenik diyet, yalnızca kilo kaybı değil, aynı zamanda dengeli enerji ve mental sağlık için de etkili. Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, yaz aylarında kan şekeri düşüşü ve ani açlık krizlerini önleyen bu beslenme modelini anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir