Milli Eğitim Bakanı Tekin: Müfredatı Sık Değiştirmeliyiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Müfredat Değişiklikleri Gerekiyor”

İstanbul – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde müfredatın sık sık değişmesi gerektiğini vurgulayarak, “Mimari yapılarımızdan teknolojik altyapımıza kadar her şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Eğer bu değişiklikleri yapmazsak çağı yakalayamayız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Üsküdar’da düzenlenen “Geleceğin Eğitimini Yönetmek: Riskler ve İmkanlar” konulu söyleşide önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Akademisi’nin lisansüstü diploma vermediğini belirterek, “… Milli Eğitim Akademisi’nde lisansüstü eğitim veren diploma karşılığı bir kurum değildir. Bu doğru bir uygulama değildir” dedi.

Bakan Tekin ayrıca, eğitimde yapılan değişikliklerin önemli olduğunu vurgulayarak, “Müfredatımızı sık değiştirmeliyiz. Mimari yapılarımızdan tutun teknolojik altyapımıza kadar her şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Eğer bu değişiklikleri yapmazsak çağı yakalayamayız. Geleceğin eğitimini şekillendirmek için sürekli güncel kalmalıyız” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, “Öğretmenlerimiz yeni gelişmeleri takip edebilecekleri bir mekanizmaya ihtiyaç duyuyor. Öğretmenlerimiz pozitif bir profil taşıyor ancak güncel gelişmelere ayak uyduramadıkları takdirde kopukluk yaşanabilir. Bu nedenle öğretmenlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri için destek olmalıyız” dedi.

(OE- GÇ-ÖK-Y)

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ONUR ERDEN – Politika

Related Posts

SON DEPREMLER LİSTESİ CANLI AFAD VE KANDİLLİ 9 TEMMUZ || Çanakkale dün gece depremle sallandı! Son deprem, nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler AFAD ve Kandilli 9 Temmuz Çarşamba günü yani bugün hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında yer alıyor. Son olarak kaydedilen verilere göre, 06.03’te İran Makü’de 3.0 büyüklüğünde deprem oldu. Yaşanan deprem Ağrı’da hissedildi. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar da deprem mi oldu, az önce nerede deprem oldu? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 9 Temmuz Çarşamba son depremler listesi…

Çağatay Ulusoy ‘Uykusuz Adam’la başrolde: Partneri belli oldu!

Çağatay Ulusoy ‘Uykusuz Adam’la başrolde: Partneri belli oldu!

Sanatçı Ahmet Güneştekin, son kişisel sergisini Roma’da açtı

Sanatçı Ahmet Güneştekin, son kişisel sergisini Roma’da açtı

TBMM iklim kanunu teklifi son durum 2025 || İklim kanunu teklifi Meclis’te kabul edildi mi, geçti mi?

Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelede dönüm noktası olması beklenen İklim Kanunu Teklifi, 2025 yılında TBMM gündeminde yer alıyor. 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve yeşil büyüme vizyonu doğrultusunda hazırlanan teklif, sera gazı emisyonlarının azaltılması, iklim adaleti ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerini merkeze alıyor. Ancak, teklifin içeriği, özellikle karbon ticareti ve büyük ölçekli şirketlerin teşviki gibi maddeler, kamuoyunda ve muhalefet cephesinde eleştirilere neden oldu. Peki, İklim Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi mi? İklim kanunu teklifi Meclis’ten geçti mi?

Meclis tatil tarihi 2025 (28. Dönem 3. Yasama Yılı Takvimi) | 2025 TBMM ne zaman kapanacak? Karar Resmi Gazete’de yayımlandı!

28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın bitmesine kısa süre kala Meclis ne zaman tatile girecek? gündeme geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), çalışma süresinin uzatılması kararı da karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre, TBMM’nin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 25 Haziran’daki 101’inci Birleşimi’nde karar verildi. Buna göre TBMM 1 Temmuz’da tatile girmeyerek çalışmalarına devem edecek. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek? TBMM ne zaman kapanacak, çalışma süresi uzatıldı mı? İşte, o konu hakkında bilgiler.

MSG’den dijital müziğe manifesto: Spotify’a sunulacak!

MSG’den dijital müziğe manifesto: Spotify’a sunulacak!