Ramazan Ayında Hatay’da 45 Bin 851 İhtiyaç Sahibi Gıda ve Yardım Desteği Aldı

Ramazan Ayında Hatay’da İhtiyaç Sahiplerine Yardım

Hatay il müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hatay şubesi iş birliğinde Ramazan ayında 45 bin 851 ihtiyaç sahibinin ihtiyaçları karşılandı.

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da il müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hatay şubesi, ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarını sürdürüyor. Ramazan ayında il müftüsü Mevlüt Topçu önderliğinde; 30 bin 500 kişiye iftar verildi, 600 aileye gıda paketi dağıtıldı, 4 bin 796 kişiye bayramlık hediye edildi, 6 bin 500 yardım kartı dağıtımı ve 943 bin TL zekat – fitre dağıtımı yapıldı. Bölgenin ihyası için devam edecek yardımların yanı sıra, hayırseverlere teşekkürlerini ileten il müftülüğü, Hatay’daki ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Kanser hastalarına akıllı ilaç müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, 5 farklı ilaç geri ödeme listesine alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.