Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın ve Dolar Fiyatları Hareketli Bir Hafta Geçirdi!

Bu hafta altın fiyatları son zamanların en sert hareketlerine sahne oldu. Salı günü ons altın 3 bin 500 doları görürken, gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aşarak rekor kırmıştı. Altın piyasasında 3 bin 500 dolarlık analist beklentileri şimdiden gerçekleşti.

Salı günü zirveyi gören altın fiyatları sonraki günlerde hızla düşüşe geçti. Cuma günü ons altın 3 bin 300 doların altını görürken, gram altın yönünü 4 bin TL seviyelerine çevirdi.

GÖZLER DOLARDA! FAİZ KARARI SONRASI PİYASA HAREKETLENDİ

Yurt içinde dolar/TL uzun bir süre 38.00 bandında seyrettikten sonra geçtiğimiz hafta Merkez Bankası’nın sürpriz faiz artırımı kararı sonrası yukarı yönlü hareketlendi. Kurda 38.40 TL’nin üzerindeki hareket dikkat çekiyor.

ALTINDA DÜŞÜŞÜN NEDENİ BELLİ OLDU!

Peki altın ve dolar için beklentiler neler? 4 bin 100 TL seviyesinin altına inen gram altın için yeni tahminler ne? Dolar/TL’de yön ne olacak? Konuyla ilgili merak edilenler milliyet.com.tr’de! 3. Göz Danışmanlık Kurucusu Hikmet Baydar açıklamalarda bulundu, “Altındaki yükselişin arkasındaki en önemli neden tarife savaşlarıydı. ABD ve Çin arasındaki tarife oranlarının yükselmesi, güvenli liman olan altına talebi artırdı. Tarife görüşmeleri devam ederken, Temmuz ayına kadar ekonomiye etkisinin olmayacağı haberleriyle piyasalarda iyimserlik arttı ve altın satışlarına neden oldu.

ALTIN FİYATLARINDA GERİLEME DEVAM EDECEK Mİ?

Ons altında kritik seviye 3237 dolardır. Bu seviyenin geçilmesi durumunda orta vadeli göstergeler aşağı yönlü sinyaller vermeye başlayabilir. Ancak şu anda bu seviyenin test edilme olasılığının düşük olduğunu düşünüyoruz.

GRAM ALTIN İÇİN 2 ÖNEMLİ RAKAM!

Gram altın, dolar/TL’de önemli bir oynaklık olmaması nedeniyle doğrudan ons altın fiyatından etkilenmektedir. Ons altındaki satışlar gram altın fiyatlarını da aşağı çekti. Şu anda önemli destek seviyesi 3963 TL’dir. Eğer ons altında düşüş yaşanırsa, gram altın bu seviyeleri test edebilir. Ancak göstergeler hala yukarı yönlü sinyaller verdiğinden net bir düşüş trendinden bahsetmek için erken. 3963 TL seviyelerinde bir süre kalınırsa, orta vadeli düşüş trendinden bahsedilebilir. Ayrıca hızlı yükselişlerde 4291 TL seviyesinin üzerinde satış baskısı olabilir.

DOLARDA BEKLENTİLER NELER?

19 Mart’tan sonra dolar/TL fiyatı neredeyse sabit kaldı. Parite hareketleri daha çok euroda hissedildi. Dolayısıyla dolar/TL’nin makro hedeflerinde büyük bir değişiklik beklenmiyor. Şu anda yatay seyirde hafif bir yükseliş bekleniyor. 38-39 TL bandında hafif yukarı yönlü dalgalanma olabilir. Aylık bazda değişim %1 civarında olabilir.”

Related Posts

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

Petrolde yatay seyir

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,74 dolardan işlem görüyor.

TOBB’dan ekonomi alarmı: Finansman zorluğu, artan maliyetler ve zirai don…

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 7 bölge toplantısında, 81 il ve 160 ilçeden gelen oda-borsa temsilcileri iş dünyasının sıkıntılarını dile getirdi. Finansmana erişim zorluğu, zirai don ve artan maliyetler öne çıkan sorunlar arasında yer aldı.

Şimşek, IMF Başkanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile bir araya geldi.

Avrupa borsalarında belirsizlik rüzgarı: Trump’ın söylemleri ve tarifeler etkili

Avrupa borsaları, ABD Başkanı Trump’ın değişken söylemleri ve tarifelere ilişkin belirsizliklerin gölgesinde yön bulmakta zorlanıyor. Küresel risk iştahındaki dalgalanma ve zayıf gelen imalat verileri, Avrupa piyasalarında karışık bir seyri beraberinde getirdi.

TCMB Başkanı Karahan ABD’de konuştu: Sıkı para politikası, fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarı sağlanana kadar sıkı para politikasının kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Washington’daki sunumunda iç talepteki ılımlı seyir, TL’nin reel değer kazanması ve maliye politikasıyla koordinasyonun dezenflasyonu desteklediğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir